Османи: Циљ стварање албанске државе у Македонији

Сулејман Османи, терориста који се борио у Куманову, а потом је побегао полицији, изјавио је за РТК да је циљ те групе био стварање албанске државе унутар Македоније по принципу Републике Српске у БиХ.

Сулејман Османи је негирао да је група имала материјалне циљеве, и додао да та група није бројала више од две хиљаде бораца, преноси Танјуг.

Напомиње да се нису предали због тога што им је нестало муниције већ због тога што је један од његових другова разговарао са неким телефоном и да му је речено да су у насељу Хероја (Диво) и представници ОЕБС-а, преноси портал Албеу.

"Мислили смо да ће да нас преузме ОЕБС, а не полиција. Да смо знали не бисмо се предали већ бисмо се борили док сви не изгинемо", рекао је Османи.

После хапшења, Османи је био приморан да покаже место на коме је сакривено оружје из Гошинца, одакле је успео да побегне полицији.

Полиција је синоћ саопштила да интензивно трага за бегунцем.

Албанац са Косова, вођа терористичке групе из Куманова Џезаир Шаћири, познат као командант Хоџа, оптужио је македонску тајну службу у надлежности председника Ђорђа Иванова, да је месецима пре те полицијске акције била у контакту са терористима.

"Имам доказе да се пре два и по месеца Ш. М. агент у Агенцији за државну безбедност, која је од командом шефа државе Ђорђа Иванова, састао са две особе, да је састанак трајао два и по сата и да је снимљен од речи до речи", рекао је Џезаир за пристинску РТК, а преноси више македонских медија.

Сашо Ордановски, који је такође учествовао у тој емисији, отишао је и корак даље и рекао да је било најмање четири таква сусрета, и да то могу да документују стране службе.

По његовим речима, ови материјали ће изаћи у јавност.

Саговорници су се сагласили да има много питања у вези полицијске акције у Куманову која су до сада остала без одговора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво