Читај ми!

"Командант НАТО" крив за напад на караулу Гошинце?

Мирсад Ндрецај, који је током рата 2001. године био познат по надимку "командант НАТО" тврди да је са неколико "сабораца" заузео македонску караулу у селу Гошинце. Али Ахмети у Приштини: Албанци не желе нову кризу.

Један од локалних команданата Ослободилачке националне армије током сукоба у Македонији 2001. године Мирсад Ндрецај преузео је одговорност за напад на караулу Гошинце, тврдећи да се за такву акцију одлучио јер су албански лидери, зарад личних интереса, издали идеје за које се борио.

"Нашу победу продали су Али Ахмети и ДУИ", рекао је Ндрецај, преноси Коха диторе.

Ндрецај је, после рата у Македонији, био један од утицајнијих чланова Алијансе за будућност Косова у Ђаковици. Једном приликом ухапшен је због претњи судијама.

Македонска полиција је, у међувремену саопштила да су, током претреса кућа у селу Брест, пронађене две аутоматске и две снајперске пушке. муниција, радио-станица и амблеми "УЧК".

Министарка унутрашњих послова Гордана Јанкуловска је навела да "постоје индиције је командант НАТО укључен у инцидент".

Јанкуловска није желела да каже колико је оружја однето из карауле Гошинце, наводећи да је то "тајна".

Готово истовремено, Али Ахмети се у Приштини састао са Хашимом Тачијем и навео да македонски Албанци не желе нову кризу нити рат, већ наставак спровођења Охридског споразума.

Ахмети је нагласио да кривицу за догађаје у караули Гошинце сноси "појединац", чије име, међутим, није рекао.

Састанак Ахметија и Тачија уследио је свега дан пошто су албански медији у Македонији објавили да је Скопље у Приштину упутило списак особа за које се сумња да су учествовале у нападу на караули Гошинце.

Македонска полиција још није саопштила имена нападача, али је у недељу у неколико напуштених кућа у селу Малино запленила оружје и муницију украдену из карауле Гошинце.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво