Читај ми!

Притвор због паљења Председништва БиХ

У притвору две особе осумњичене да су учествовале у паљењу зграде Председништва у Сарајеву. Ухапшенима прети оптужница за кривично дело тероризма у вези с кривичним делом напад на уставни поредак.

Две особе, које се доводе у везу с паљењем зграде Председништва и Архива БиХ, током демонстрација у Сарајеву 7. фебруара, у притвору су, док је још пет особа саслушано и пуштено да се бране са слободе, преноси Танјуг.

Припадници Федералне управе полиције ухапсили су у суботу Салема Хатибовића, из Сарајева, који је осумњичен за кривично дело тероризам приликом паљења и напада на зграду Председништва БиХ и Архива БиХ. Полиција је Нихада Трнка, такође из Сарајева, ухапсила у петак.

Портпарол федералне полиције Елма Кадић рекла је да је Хатибовић осумњичен да је својим аутомобилом довозио бензин који је коришћен приликом паљења зграде Председништва БиХ, док се Трнак сумњичи за учествовање у паљењу.

Њих двојица су саслушани, а до одлуке о притвору смештени су у притворску јединицу Суда БиХ.

Хатибовићев бранилац Сенад Билић рекао је за Глас Српске да је његов клијент, у договору с њим, одлучио да да изјаву о кривичном делу за које се терети.

Ухапшенима прети оптужница за кривично дело тероризма у вези с кривичним делом напад на уставни поредак.

Током демонстрација које су пре више од месец дана почеле у градовима Федерације БиХ, а 7. фебруара су прерасле у нереде, горело је више зграда кантоналних Влада као и Председништво БиХ у Сарајеву и зграда Архива у том граду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво