Читај ми!

Прекривен Туђманов споменик

Деветог дана протеста против постављања двојезичних табли у Вуковару, хрватски ветерани црном тканином прекрили споменик Фрањи Туђмаану, да не би, како су рекли, "гледали срамоту која се догађа у том граду."

Чланови Штаба за одбрану хрватског Вуковара, деветог дана протеста против постављања двојезичних табли, црном тканином прекрили су попрсје првог хрватског председника Фрање Туђмана да не би, како су рекли, "гледали срамоту која се догађа у Вуковару".

"И даље ћемо бити доследни до испуњења наших захтева и проглашења Вуковара местом посебног пијетета", рекао је председник Штаба Томислав Јосић.

Поводом иницијативе председника Хрватске Иве Јосиповића да се дијалогом постигне консензус о односу према мањинским заједницама, Јосић је рекао да су "спремни на разговоре, али нису спремни на компромисе".

"Ми ћемо наше аргументе ставити на сто, а они нека ставе своје", истакао је Јосић и додао да се "жртве не могу изједначавати и не може се делити кривица".

Како преноси Хина, председник Штаба потврдио је и да се озбиљно размишља о могућности иницирања референдума у вези са проглашењем Вуковара местом посебног пијетета.

Протести због постављања двојезичних табли почели су пре девет дана, у организацији Штаба за одбрану хрватског Вуковара, а првог дана у нередима неколико табли је насилно скинуто, да би касније биле поново постављене.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво