Читај ми!

САД поклања Хрватској хаубице и бродове?

Хрватска војска набавља више од 500 различитих возила и хаубица, а велики део поклониће САД. Преговара се и о набавци неколико бродова, пише "Јутарњи лист".

Оружане снаге Хрватске током ове и наредне године набавиће више од 500 различитих возила и хаубица, а преговара се и о набавци неколико бродова, пише загребачки Јутарњи лист.

Велики део тих возила, наводи лист, Хрватска војска добиће као донацију у склопу војне помоћи од САД, док ће логистичка возила бити допремљена из Немачке.

Амерички Сенат већ је одобрио испоруку 120 лаких оклопних возила М-АТВ и око 50 оклопних возила МРАП, од којих је и део медицинских.

Према информацијама загребачког листа, накнадно је из Хрватске у САД отишао захтев за додатних око 40 возила М-АТВ о коме Сенат тек треба да расправља.

Возила ће Американци дати бесплатно, а Хрватска ће, највероватније, морати да плати превоз, пише Јутарњи, наводећи да се возила налазе на више локација у свету.

Војска САД понудила је Хрватској и неколико обалних патролних бродова, о чему се још разговара.

Војна помоћ САД Хрватској премашиће досадашњу укупну вредност од 80 милиона долара.

Америчка помоћ искористиће се и за коначно стављање у потпуну оперативност поморских радара Перегрине на Ластову, Вису, Дугом отоку и Мљету.

Војска САД за сваки комад униформе и друге опреме коју МОРХ купи за војника у Авганистану уплаћује средства, па се на крају прошле године скупило 7,5 милина долара.

Тај новац ће, пише загребачки лист, бити утрошен за радаре који ће напокон бити стављени у функцију.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво