Читај ми!

Балкан, мета радикалних исламиста?

Могући терористички напади на Србију, Бугарску, Румунију и друге земље региона, упозорио радикални исламски лидер Омар Бакри, јер су, како тврди, то земље које историјски припадају исламу. Као муслиманске територије, Бакри је навео Шпанију, Србију, Бугарску, Румунију и Албанију.

Радикални исламски лидер Омар Бакри упозорио је да су могући терористички напади на Бугарску, Румунију, Србију и друге земље региона, јер све те територије, како тврди, историјски припадају исламу, пренели су румунски медији.

Бакри је за бугарски лист 24 часа рекао да "када ислам уђе на неку територију, она постаје исламска, па је због тога ислам обавезан да је кад-тад ослободи", преноси агенција Медиафакс.

Као муслиманске територије, Бакри је навео Шпанију, Бугарску, Румунију, Албанију, Македонију, Србију, Косово и Босну.

"Шпанија је, на пример, муслиманска територија. Источна Европа, такође. Румунија, Албанија, Македонија, Србија, Косово, Босна. Али, због слања трупа у Авганистан и Ирак, као и због војне сарадње са Израелом, такође и Бугарска је легитимна мета", рекао је Бакри.

Омар Бакри је радикални исламски лидер пореклом из Сирије, са чврстим везама са Ал Каидом. Живео је 20 година у Лондону, али је после атентата у јулу 2005. године отишао у Либан и забрањен му је повратак у Велику Британију.

Коментаришући Бакријеве претње, румунски министар спољних послова Титус Корлацеан новинарима је рекао да је "Румунија у првом реду хришћанска земља" и да "не треба да коментарише разне изјаве које немају везе са реалношћу".

Корлацеан је ипак навео да је "Румунија прихватила разне стратешке пројекте као што је антиракетни штит" у стратешком партнерству не само са САД, већ и са НАТО и да ће остати "верни савезник, независно од ризика".

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво