Читај ми!

Предато девет изборних листа

За парламентране изборе у Црној Гори изборне листе предало до сада девет партија и коалиција, а рок за њихово подношење истиче у поноћ. Парламентарни избори у Црној Гори заказани су за 14. октобар.

Изборне листе за парламентране изборе у Црној Гори предало до сада девет партија и коалиција, а рок за њихово подношење истиче у поноћ.  

Кључни политички такмаци на изборима, колиција "Европска Црна Гора" коју предводи Мило Ђукановић, опозициона Социјалистичка народна партија (СНП) и Демократски фрот (ДФ) предали су листе данас, док је новоформирана Позитивна Црна Гора то учинила пре две недеље.

Изборне листе предале су и коалиција Српски национални савез, Бошњачка странка, Албанска омладинска алијанса, Хрватска грађанска иницијатива и коалиција "Заједно", коју чине Странка пензионера и инвалида и Југословенска комунистичка партија Црне Горе.

Изборну листу коалиције коју предводи бивши премијер и лидер владајућег ДПС-а Мило Ђукановић потписима је подржало 80.000 грађана, док је други по снази прикупљених потписа СНП, са 18.000 потписа грађана.

Предају изборних листа означиле су сумње у правилност бирачког списка у који је уписано око 512.000 пунолетних грађана.

Према подацима Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС), у бирачком списку је најмање око 1.300 грађана без матичног броја, док је њих више од 300 уписано на два бирачка места.

Поједине опозиционе партије сматрају да бирачки списак није уређен. Оне указују да је у бирачком списку 70.000 грађана са старом личном картом чији је рок важности влада недавно, због избора, продужила до краја године.

Владајуће партије и Министарство за информационо друштво одбацују наводе о неправилности бирачког списка и наводе да је реч о "неразумевању тематике".

"Бирачки списак је транспарентна и ажурна база у чији се квалитет могу уверити парламентарне странке, подносиоци потврђених изборних листа и грађани преко интернета или слањем СМС-а" наводе из министарства.

Парламентарни избори у Црној Гори заказани су за 14. октобар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво