Читај ми!

Додик: Нисам босански Србин

Појавила се прича да постоје црногорски, босански, хрватски Срби, а у суштини је реч о једном народу. Ја нисам босански Србин, рекао Милорад Додик. Председник РС најавио да ће заштита српских интереса бити тема састанка с председником Србије у септембру у Бањалуци.

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је да је неопходно стварање заједничке српске политике у региону и најавио да ће заштита српских интереса бити тема новог састанка с председником Србије Томиславом Николићем у септембру у Бањалуци.

"Појавила се прича да постоје црногорски Срби, босански Срби, хрватски Срби и ко зна какви Срби. У суштини, реч је о једном народу – Србима. Ја нисам босански Србин!", рекао је Додик синоћ у интервјуу за РТРС.

Додик је навео да неће одустати од захтева за смену министра спољних послова БиХ Златка Лагумџије и да за ту иницијативу очекује подршку и других странака из РС.

"На овом питању не може се правити компромис, на овом питању нема излаза. Излаз је једино да се рашчисти та ситуација на начин да се појача одговорност за неуставно понашање", рекао је председник РС.

Додик је истакао да се у свим међународним наступима БиХ мора уважити глас РС.

"Република Српска се мора питати. У супротном, БиХ не може да преживи. Ако победи политика непитања РС, ми немамо овде шта да чекамо, овај народ нема шта да чека", рекао је Додик.

Говорећи о европском путу БиХ, председник РС рекао је да је Федерација БиХ "оков" јер РС много боље напредује.

Према његовом мишљењу, то што европски посланик Ханес Свобода тврди да не могу бити два пута према ЕУ, није релевантно.

Аустријски социјалдемократа Свобода изјавио је да су идеје о посебним путевима РС и ФБиХ чиста фантазија, која се никада неће остварити и која не доприноси напретку.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво