Читај ми!

Пожар у близини Хиландара

На Светој гори избио велики пожар у близини Хиландара, који прети да угрози манастир. Србија понудила да пошаље ватрогасно-спасилачке јединице и руски хеликоптер Ка-32 у помоћ као помоћ у гашењу пожара.

23.11 - Грчки потрал И прес преноси да пожар може да угрози манастир Хиландар. 

Велики пожар који је избио око 15 часова и захватио борову шуму и ниско растиње на Светој Гори у Грчкој, озбиљно је запретио да угрози манастир Хиландар.

У гашењу пожара ангажоване су снаге грчког Министарства заштите грађана са два канадера и хеликоптером за гашење пожара, а МУП Републике Србије упутио је Грчкој понуду за помоћ у гашењу пожара.

На располагање су стављене ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације са пратећом опремом и техником неопходном за гашење шумских пожара, као и руски хеликоптер Ка-32 који је из превентивних разлога и потреба гашења пожара у Србији и земљама региона стациониран у Нишу.

У гашењу пожара учествовало је 24 ватрогасаца и 11 возила, током дана пожар су гасила и два авиона, као и хеликоптер, али је њихово дејство обустављено због мрака.   

Раније током дана је грчка агенција АНА јавила да је на Светој гори избио пожар у области Монокселитис, близу манастира Хиландар, али да манастир није угрожен ватреном стихијом.

Агенција АНА јавила је да је пожар избио и у региону Кардамена на острву Кос, где се запалила сува трава и растиње. У гашењу тог пожара учествује 14 ватрогасаца са четири ватрогасна возила и уз помоћ два авиона.

Три хотела су евакуисана из предострожности.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво