Читај ми!

Умрла Хелга Влаховић

Једно од најпознатијих телевизијских лица бивше Југославије Хелга Влаховић Брнобић преминула у 68. години. Њена каријера трајала је више од 50 година.

Позната телевизијска водитељка Хелга Влаховић Брнобић умрла је у 68. години живота после трогодишње борбе са раком, саопштила је Хрватска телевизија.

Хелга Влаховић Брнобић једно је од најпознатијих телевизијских лица бивше Југославије. Њена каријера трајала је више од 50 година, а иако је последњих неколико година била у пензији, од своје верне публике опростила се тек недавно, на овогодишњем Новогодишњем концерту у Бечу.

Запослила се на Загребачкој радио-телевизији 1964. године док је студирала немачки и енглески језик и историју уметности, али је с временом због посла одустала од студија.

Влаховићева је 1968. године водила Међународни фестивал музике у Сопоту у Пољској, а 1971. водила је и музички фестивал у Схевенингену у Холандији.

Као водитељка јутарње емисије Југославијо, добар дан ради од 1972. године, од 1977. године, а годину дана води музичку емисију Свјетла позорнице, а од 1978. до 1980. организовала је и "Јадранске сусрете".

Током 1984. и 1988. Хелга Влаховић организује програме "Беч поздравља Загреб, Загреб поздравља Беч" и "Дубровник–Штутгарт", а заједно с Оливером Млакаром одабрана је за вођење Евровизије 1990. у Загребу.

Од 1991. године и почетком рата Хелга Влаховић ради телевизијске емисије у вези са ратом, а до 1995. године остаје на месту главног ТВ водитеља ратног информативног програма.

Након тога, 1996. започиње своју емисију о медицини Говоримо о здрављу. На ХРТ-у и ЈРТ-у радила је пуне 42 године, а пензионисана је 2006. године.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво