Дечаци провалили у цркву у Книну

Двојица малолетника који су провалили у цркву у Книну приведени су полицији. Они су испретурали унутрашњост цркве и покрали новац са икона, а према саопштењу Епархије далматинске, већ су два пута починила исто дело.

Полицијска станица у Книну привела је двојицу малолетника који су провалили у стару цркву у том граду у Хрватској, објављено је на сајту Епархије далматинске Српске православне цркве.

Двојица малолетника су два пута раније починила исто недело, наведено је у саопштењу.

Провалници су у ноћи између среде и четвртка развалили улазна врата и испретурали унутрашњост храма.

Двојица малолетника који живе у суседству храма Светог Георгија на Синобадовој главици у Книну, у два наврата у мају отворила су врата цркве, претурила ормар и украла новац са икона.

Због тешке крађе полиција је тада поднела посебан извештај Општинском државном тужилаштву за малолетнике у Шибенику, јавили су хрватски медији.

Црква светог Георгија је освећена 1468. године. У парохијском дому те цркве учитељ је био српски просветитељ Доситеј Обрадовић, од 1761. до 1763.

Парохијски дом на Синобадовој главици је једно време био породични музеј Синобада. Из те породице је било више сердара у време Млетачке Републике, а у цркви је сахрањено неколико њих.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 30. јун 2010, 11:43) - anonymous [нерегистровани]

sramota

Njihovo roditelji su verovatno neobrazovani prostaci, tako da deca ne znaju za bolje.

(понедељак, 28. јун 2010, 08:58) - anonymous [нерегистровани]

komentar suvišan

Pomozi Bože i daj razuma svim ljudima koji
neznaju šta rade.

(недеља, 27. јун 2010, 12:41) - anonymous [нерегистровани]

Болест

Како их васпитавају ,тако раде!

(субота, 26. јун 2010, 16:56) - Markonato [нерегистровани]

.

Dečaci ne znaju u kakvu drvenu crkvu ulaze. To je odraz neobrazovanja. Kada budu odrasli. shvatiće šta su činili.

(субота, 26. јун 2010, 15:40) - anonymous [нерегистровани]

dokle tako

pa dokle tako , jel hrvatska hoce u evropsku uniju. Pa pobogu braco ne ucite decu takvom ponasanju. I jedni i drugi smo hriscani , pa sta nam to vise treba. Rat je davno proso, pustite crkve i njihovu duhovnu decu da se odmaraju a ne da se i dalje mrzite. Pa zar toga vise nije dosta. ziveli i Srbi i Hrvati gradjani Knina i da svi ljudi dobre volje osude ove zlocine.