"Постоји жеља да се ојачају институције БиХ, а ослабе у РС"

Аналитичар и саветник председника РС Милорада Додика каже за РТС да се иза одређених намера крије жеља да се ојачају зајеничке институције на нивоу БиХ и ослабе институције Републике Српске.

Обрад Кесић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да контрадикторно разуме ставове које су се о Дејтонском споразуму јуче чули приликом усвајања резолуције у ЕП.

"И они који су очекивали да се Дејтон мења и да се иде према Дејтону 2 ће бити јако незадовољни, а ми у Републици Српској смо јако незадовољни зато што се тај механизам координације према Бриселу као нека флоскула, а иза тога се крије жеља да се ојачају зајеничке институције на нивоу БиХ и ослабе институције РС", навео је Кесић.

Додаје да нема никакве информације о томе да Тужилаштво БиХ води поступак против Милорада Додика због куповине вила у Београду.

"Као шеф председнишва у Вашингтону немам увид у ту ситуацију, али морам да вам кажем да то није први пут да се користе институције на нивоу БиХ да би се довео у питање легитимитет институција у РС", напоменуо је Кесић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 19. дец 2015, 15:13) - anonymousRadovan [нерегистровани]

Teznja za izgubljenom dominacijom;

Vidno ne jenjava,i posle svega sto se dogodilo.Ali po mom misljenju to nije sve.Mislim da zbog nagomilanih problema unutar same ''federacije''koja je Dejtonom nametnuta i u prirodnom smislu neodrziva,uporno se negiraju sporazumi koji su oznacili ustavno uredjenje BH.Ta hibridna tvorevina je davno sazrela,ali se vestacki odrzava,kao bolesnik na vestackim plucima.Sto bih se skrenula paznja javnosti unutar ''federacije'' sa svih problema koji je okruzuju,koristi se RS,kroz razne vidove provociranja,i cini mi se pod pokroviteljstvom sponzora.