Орић убио хиљаду Бошњака!

Између 500 и 1.000 Бошњака из Сребренице убили су њихови сународници, рекао један од оснивача СДА Ибран Мустафић. Насер Орић је најодговорнији што је Сребреница постала највећа мрља у историји човечанства, навео дугогодишњи члан Организационог одбора за обележавање догађаја у Сребреници.

Један од оснивача СДА и дугогодишњи члан Организационог одбора за обележавање догађаја у Сребреници Ибран Мустафић изјавио је за Вести онлајн да су између 500 и 1.000 Бошњака из Сребренице убили њихови сународници, преноси Фонет.

Према његовим речима, то је учињено током пробоја ка Тузли у јулу 1995. године, зато што су постојали спискови оних који ни по коју цену не смеју живи да се докопају слободе.

За спискове неподобних Бошњака знало је муслиманско руководство са Алијом Изетбеговићем на челу, а ратни командант у Сребреници Насер Орић је најодговорнији што је тај град постао највећа мрља у историји човечанства, рекао је Мустафић.

Истакао је да је списак неподобних Бошњака правила сребреничка мафија, уско војно и политичко руководство у Сребреници, које је од 1993. године било "господар живота и смрти".

Да сам могао да судим Орићу у Хагу, ја бих му за злочине над Србима пресудио најмање 20 година затвора, а за злочине над сународницима пресудио бих му најмање 200.000 година, рекао је Мустафић, додавши да је Орић 1993. године, када је та енклава умало освојена, побегао из Сребренице, а то је урадио и две године касније.

Мустафић тврди да су злочин у Сребреници договорили Изетбеговић и тадашњи председник САД Бил Клинтон.

"Сребреница је апсолутно договорни геноцид између међународне заједнице и Изетбеговића, односно између Изетбеговића и Клинтона. Зато је за мене много већи злочин од оног почињеног јула 1995. године био тренутак када је у Меморијални центар закорачио Клинтон. То је био тренутак када се злочинац вратио на место злочина", рекао је Мустафић.

Додао је и да постоје велике манипулације именима жртава у Сребреници и сматра да се веома тешко може утврдити тачан број убијених и несталих у том граду.

Сребреница је одавно предмет манипулација, а многи из Изетбеговићевог окружења су још од лета 1992. године кренули у спровођење пројекта по коме је једино битно да се прикаже што више бошњачких жртава, нагласио је Мустафић.

Мустафић је аутор књиге "Планирани хаос" у којој је изнео низ оптужби на рачун тадашњег муслиманског руководства да је злочин у Сребреници био договорен, због чега му је више пута прећено, а 2008. године био је брутално претучен.

број коментара 46 Пошаљи коментар
(четвртак, 21. феб 2013, 00:42) - anonymous [нерегистровани]

Cudo jedno

Kako vama mažu oći, strašno nešto. Na ovakvoj Srbiji bi se moglo uspješno provesti eksperimentalno istraživanje utjecaja medija i suptilne propagande na javno mijenje.

(среда, 20. феб 2013, 23:33) - \Bojan [нерегистровани]

I belive

Obracam ze svim muslimaima ciju veru postujem.Proslo je mnogo godina od Srebrenice a vi i dan danas ne prihvatate cinjenicu da ste pogresili u proceni broja zrtava koji su 99% bili naoruzani i nikako nisu bili civili kao oni nesrecnici koje je Oric pobio iz cistog hira samo zato sto su bili Srbi.

(среда, 20. феб 2013, 22:35) - anonymous [нерегистровани]

Kazna

Od toga nema nista,Haag je uradio svoje. Znamo i zasto! Nego Bog ce svakom dati,samo treba verovati. Taj Zapad je zavadio namerno na Balkanu,sve se zna,pokusali i ranije.

(среда, 20. феб 2013, 20:31) - anonymous [нерегистровани]

re: Bosanac

Ja sam Hrvat iz srednje Bosne i to pitanje vi Muslimani treba da postavite sebi, ja koliko sam vidio iz ovog clanka, ali i vecine komentara niko ne kaze da Srbi nisu krivi, ali se postavlja pitanje jesu li i drugi krivi, osim Srba, po tvom komentaru bi se dalo zakljuciti da nisu, vama je uvijek neko drugi kriv.

(среда, 20. феб 2013, 20:22) - anonymous [нерегистровани]

verovatno tacno

ali ako oric nije kaznjen za zlocine nad Srbima, onda tesko da ce ovo svedocenje ista vredeti

(среда, 20. феб 2013, 20:15) - anonymous [нерегистровани]

Citacemo i gledacemo

Rekao sam da cemo mi citati davno napisano i gledati davno snimljene, razne snimke, ko je sta radio na prostorima bivse, nama drage Juge.
Posthumno ce se obarati lazne presude samo sto to nikoga nece interesovati.
Bice,bilo pa proslo.Svi akteri znaju istinu,samo sto istina trenutno nije na ceni.

(среда, 20. феб 2013, 19:08) - neko [нерегистровани]

On kriv?

A Mladic?

(среда, 20. феб 2013, 18:30) - anonymous [нерегистровани]

Ako su Srbi

navodno znali za plan Izetbegovica i Clintona, zasto to nisu objelodanili na neki nacin cvrstim dokazima? Ako su Izetbegovic i Clinton planirali srebrenicku tragediju, zasto su Srbi sproveli to u djelo??? U Haagu su neki "generali" priznali krivicu, a sta ih niko nije prisilio!

(среда, 20. феб 2013, 18:17) - anonymous [нерегистровани]

nista novo

Nadam seda ce mnogi koji nisu znali ove cinjenice svatiti koliko je bio prljav rat u Jugoslaviji .

(среда, 20. феб 2013, 17:38) - anonymous [нерегистровани]

druze procitaj clanak ponovo

ovde niko nije pisao ni rekao da su srbi bili neduzni tokom celog rata, ali su srbi za zlocine kaznjeni, barem oni koji su po zelji medjunarodne zajednice, bosnjaka, i nekih svetskih sila izabrani da snose svu odgovornost za rat. Nazalost je mali broj bosnjaka koji su spremni da istinu prihvate i kazne svoje sunarodnike koji su takodje bili deo udruzenog zlocina nad covecanstvom. Dok mnogi bosnjaci slave Orica i druge ratne komandante, oni su uz pomoc odredjenih sila oprali sa sebe krv svojih zrtava i sunarodnika.
Razmisli