Већ данима сам код куће и примећујем бројне добре промене

Коронавирус је ту. Најбоље што можете да урадите за себе је да, ако можете, останете код куће. Ја сам у кући већ неколико дана и тело ми је, примеђујем, захвално.

Самоизолација је изазовна. Она је својеврсни тест дисциплине и упорности, које нам често мањка у уобичајеним околностима. Зато сам одлучила да време које проведем код куће искористим за себе на најбољи могући начин и будем упорна у елиминисању неких не баш добрих навика. Неколико дана самоизолације и рад од куће донели су добре резултате:

Чистија кожа

Обожавам шминку. Углавном се шминкам за посао, сваки дан, и то све по реду – крема, течни па камени пудер, хајлајтер, руменило, сенка итд. Пошто сада радим од куће сваког дана, трунку шминке нисам нанела. Промене су итекако видљиве. Кожа лица ми је одморнија и сјајнија, чистија и мање се масти. Ујутру наносим крему за хидрирање и то је то. Нема малтретирања коже, шминкања па скидања исте.

Свежија коса 

Углавном се, као и већина жена, фенирам сама скоро сваког дана. Имам незгодну, таласасту косу, која углавном не личи ни на шта ако се бар мало не обликује. У изолацији за тим нема потребе – пуштам је да се измасти што више, не перем је сваког дана и не фенирам. Суши се сама. Примећујем да је некако "живља", пошто нема топлоте фена која је исушује, нити четке која кида власи.

(Мало) утегнутији мишићи 

Већ месецима се каним да кренем у теретану. "Немам кад" је стандардан изговор за одлагање. Сада, силом прилика (на срећу), имам кад. Решила сам да се покренем – сваког другог дана вежбам у соби бар по пола сата. Некад пре некад после подне, зависи када ми се заврши смена на послу. Прву упалу мишића сам добила, што значи да сам на добром путу да до лета направим неки резултат.

Две серије по 20 чучњева, исто толико искорака у напред, затим у страну, неколико серија издржаја и више врста трбушњака, две серије пропадања на ивици кревета. Обавезно и вежбе за леђа, јер је кључно јачање мишића леђа ако, као и ја, више сати дневно седите за рачунаром.

Квалитетнија исхрана

Са исхраном је исти случај као и са теретаном – немам времена за доручак, немам времена за кувано... Крај! Сада нема јурњаве и пецива за понети. Доручак спремам сама – на менију су јаја на разне начине, здрав сендвич, пахуљице богате влакнима, туњевина или сардина (средом и петком, пошто тим данима постим). Обавезно воће бар два пута дневно за ужину. Ручак чорбаст, са маминог менија, вечера лагана. У мом случају, исхрана утиче и на кожу, па примећујем да због вођења рачуна нема бубуљица које иначе искачу ако једем шећере и масну храну. Примећујем да ми последњих дана и стомак "боље ради".

Ово су моја искуства са бенефитима које самоизолација има по тело. Пробајте и ви.

#ОстаниКодКуће и сачувај своје и здравље своје околине 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво