Молите се за вакцину јер ови неће престати да пимплају тоалет-папир

Од касапљења Леноновог хита "Imagine" до пимплања ролни тоалет-папира, припадници светског џет-сета не могу ни у време пандемије коронавируса да престану да скрећу пажњу на себе под изговором пружања подршке нама обичним смртницима.

Као што је пандемија коронавируса захватила читав свет, тако је и пандемија беспотребних снимака познатих личности захватила интернет.

Убеђени у своје врлине и исправност, богати су похрлили да нам покажу како самоизолација може бити сјајна ствар, пуна "шеге и комике".

Тако смо ми којима је тренутно једини прозор у свет интернет били приморани да се сусретнемо са касапљењем Ленонове легендарне песме Imagine од холивудске елите, предвођене "чудесном женом" Гал Гадот и оскаровком Натали Портман.

Гадот, наравно, није ту стала, јер зашто би? Треба још нечим скренути пажњу на себе.

"Остајање код куће је моја супермоћ", написала је нешто касније Гадот, алудирајући на лик Чудесне жене коју глуми у истоименој адаптацији стрипа.

Е па, остајање код куће није никаква супермоћ. То је нужно зло и тако га треба називати. За милионе људи широм света који ће као резултат ове пандемије остати без посла, а немају банковне рачуне са девет или десет нула, остајање код куће није тако лежерна ствар.

Нажалост, овакво потпуно одсуство обзира брзо се проширило мрежама, а убрзо су спортисти почели да предњаче у давању савета како да се забавите у карантину, јер они не схватају зашто би вам уопште било лоше када њима у њиховим вилама није.

Само сте нам ви фалили

Тако су фудбалери (јер ко би други) смислили "сјајан" изазов – пимплање ролне тоалет-папира барем десет пута пре него што падне на земљу.

Убрзо је друштвене мреже преплавила лавина снимака "мађионичара" са лоптом, укључујући једног од најбољих (и најплаћенијих) фудбалера Лионела Месија, како се одлично забављају.

И све би то можда и било забавно да не показује потпуну "оперисаност" од реалног света и обичних људи који, гле чуда, живе у малим становима са угроженим члановима породица, морају да раде и током карантина или попут лекара, медицинских сестара, радника у продавницама, полицајаца, војника сваки дан морају да излазе да би свима нама омогућили да ово пребродимо.

Зар ти исти спортисти и уметници нису могли да пронађу бољи начин да помогну људима, да можда организују фонд којим би можда финансирали неку болницу или купили прекопотребни медицински материјал.

Вероватно и јесте цинично гледање на ситуацију, али нама обичним смртницима у оваквој кризи последње што треба јесте да нам придике и савете о томе како да се понашамо даје екипа мегабогатих селебритија (намерно користим ову реч) у њиховим баснословно скупим апартманима и вилама са хектарским двориштима.

Дај боже да што пре нађу лек и вакцину за овај вирус. Најпре да више нико не би страдао, а онда и да више не морам да гледам богате нарцисе који мисле да смо само њих чекали да нам објасне како да живимо.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво