Шешељ: Оградом или минским пољем смањити прилив миграната

Кандидат за председника Србије и лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је да би на државним границама требало подићи ограду како би се спречио илегални прилив миграната, а да, ако то није довољно, треба поставити минско поље.

"Ја бих као и Виктор Орбан (мађарски премијер) дигао бодљикаву жицу, а ако није довољна стављајте минска поља", рекао је Шешељ представљајући се као председнички кандидат на Другом програму Радио-телевизије Србије.

Рекао је да је некада границе чувала војска, и да би требало опет вратити војску и појачати присуство полиције на границама.

"Мора се обезбедити да ни са једне стране не могу на нелегалан начин да улазе, јер је план Немачке да Србија буде тампон зона", рекао је Шешељ.

Рекао је да су многи медији извештавали о посети премијера Србије Александра Вучића Немачкој, али да нико није известио о суштини посете, а то је проблем са избеглицама и плану који Немачка има.

"(Немачку канцеларку) Ангелу Меркел не интересује било шта што се тиче Србије, њу само интересује да Србија буде тампон зона када почне да протерује три милиона избеглица", навео је Шешељ.

Рекао је да Србија нема моралну обавезу према избеглицама већ да је имају оне силе које су тамо изазвале ратове.

Говорећи о Хашком трибуналу пред којим је оптужен за злочине против човечности он је рекао да му је тај суд донео огромну популарност и да је захваљујући њему постао историјска личност.

Оценио је да му то што је оптужен пред Хашким трибуналом не може бити сметња ни у региону ако би постао председник Србије и истакао да му то само може бити на части.

"Поносан сам што сам толике године провео у Хашком трибуналу и што сам тамо успешно победио све њихове правничке тимове", рекао је Шешељ.

Рекао је и да никада неће одустати од идеје "велике Србије" наводећи да она не обухвата само Србе православце већ и Србе католике и Србе муслимане.

Рекао је и да би као председник Србије повео дипломатску акцију да се реши питање "окупације Републике Српске Крајине".

"Сви режими од Милошевића па и овај Вучић заборављају то питање, скидају га са дневног реда. Не можемо се ми Срби никада помирити са том окупацијом, тражићу због тога међународну помоћ од Русије, Кине и других пријатељских земаља чак и од новог председника Доналда Трампа само чекам да видим у ком правцу се креће његова спољна политика", рекао је Шешељ.

Одговарајући на наводе да је најомиљенији Вучићев опозиционар, он је рекао да он Вучића оштро критикује али је ипак рекао да му је Вучић ближи него опозициони педседнички кандидати.

Шешељ је, међутим, навео да му Вучић није довољно близак да би са њим правио Владу.

"Све док се не одрекне чланства у ЕУ са Вучићем не могу правити владу. То је услов", рекао је Шешељ ком је ово шести пут да се кандидује за председника Србије.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво