Потписе за председничку кандидатуру поднео Мирослав Паровић

Лидер Народног слободарског покрета Мирослав Паровић Републичкој изборној комисији (РИК) предао око 10.500 потписа грађана који су подржали његову председничку кандидатуру.

Паровић је, након предаје кутија са овереним потписима, новинарима рекао да ће његова кандидатура бити "алтернатива и брана референдумској атмосфери у Србији и подели на оне за и против (премијера Алесандра) Вучића".

"Сматрам да та референдумска атмосфера сличи оној атмосфери коју смо имали пред 5. октобар 2000, а сви јако добро знамо да се после тога овом народу ништа добро није десило", рекао је Паровић.

Навео је да се кандидује насупрот оних који без икаквих решења критикују актуелну власт, али и самој актуелној власти, која, како је оценио, себе на сваки начин брани и покушава да заштити.

Указао је и на то да се Европа убрзано мења, па због тога сматра да су политичка и војна неутралност најбоље решење за Србију.

Лидер Народног слободарског покрета истакао је и да је са 33 године он тренутно најмлађи претендент на функцију председника државе, па ће инсистирати и на решавању проблема његове генерације и заустављању одлива мозгова из Србије.

Паровић сматра да представља конкуренцију свим, како је оценио, лажним алтернативама, попут Саше Јанковића и Вука Јеремића, за које је навео да имају "ботоксиране и исправљене биографије".

"Борићу се против лажних кандидата, кандидата без странке, оних који покушавају да се прикажу као нови, попут Јанковића и Јеремића, а иза себе имају бројне компромитоване људе", навео је Паровић.

РИК је до сада прогласио четири председничке кандидатуре – Александра Вучића, Саше Јанковића, Војислава Шешеља и Вука Јеремића. Потписе грађана који га подржавају поднео је и Бошко Обрадовић.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво