Николић после састанка са Вучићем: Нећу се кандидовати

Председник Србије Томислав Николић неће се кандидовати за други мандат, сазнаје РТС.

Након састанка премијера Александра Вучића и председника Томислава Николића, и њиховог разговора о председничким изборима, Николић је одлучио да се не кандидује.

Председник и премијер су на састанку окарактерисали своју досадашњу сарадњу као важну, успешну и значајну за Србију, и договорили се да блиско сарађују и убудуће.

Разговарали су и о политичко-безбедносној ситуацији у земљи и окружењу. "Председник и премијер у потпуности су сагласни да се Србија налази пред озбиљним изазовима и искушењима, на које је неопходно пружити заједнички и свеобухватни одговор државног руководства. Јединство свих државних функционера у решавању регионалних проблема и избегавање кризе најширих размера, приоритетни су задаци и председника Николића и премијера Вучића", истиче се у саопштењу.

Председник и премијер су, како се наводи, усагласили мере и потезе у вези са босанскохерцеговачком тужбом за геноцид против Србије, и о питању одбране виталних српских националних интереса поводом предлога за чланство тзв. државе Косово у Унеску и Савету Европе.

"Договорено је дневно координисање о овим кључним питањима за државу Србију", наглашено је у саопштењу.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво