Дакић: Сви политички субјекти дужни да поднесу извештаје о кампањи

Агенција за борбу против корупције позива све политичке субјекте који су учествовали на изборима одржаним 24. априла да поднесу извештаје о трошковима изборних кампања. Рок је 30 дана од проглашења коначних резултата остварених на изборима. У Агенцији очекују да извештаји стигну до 8. јуна.

Катарина Дакић из Агенције за борбу против корупције рекла је да су извештаје обавези да поднесу све политичке странке, коалиције и групе грађана које су учествовале у изборној кампањи без обзира да ли су освојиле мандате.

 

Према њеним речима, извештај садржи висину и порекло средстава које политички субјекти прикупили и трошкове које су направили у изборној кампањи.

"Први пут извештаји су поднети 2012. године, а 2014. године је било око 85 субјеката од којих 16 није поднело извештаје. Агенција је искористила своје надлежности за покретање прекршајних поступака", навела је Дакићева у интервјуу за РТС.

Када је реч о ревности подношења извештаја, Дакићева је рекла да политичке странке имају више искуства у томе од групе грађана.

Како је додала, предвиђена казна ако не поднесе извештај за политички субјекат је од 200.000 до два милиона динара, а за одговорно лице од 50.000 до 150.000.

Дакићева је истакла да је до сада због неподношења извештаја Агенција поднела око 500 захтева за покретање прекршајних поступака.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво