Михајловић: Захаријев од Босилеграда прави гето

Потпредседница СНС-а Зорана Михајловић поручила је председнику општине Босилеград Владимиру Захаријеву да може да лежи по путу због пумпе, да прави циркус и затвара фабрике, али да то неће донети нова радна места тој општини. Захаријев, међутим, негира да је са групом грађана блокирао пут приликом доласка Зоране Михајловић у ту општину. Михајловићева каже да тврдње Захаријева демантују фотографије са лица места.

Потпредседница СНС-а Зорана Михајловић изјавила је да председник општине Босилеград Владимир Захаријев прави од Босилеграда гето и поручила да ниједно место у Србији неће бити затворено докле год Владу предводи Александар Вучић.

"Може Захаријев колико жели да лежи по путу због пумпе (коју Општина неће да преда новом власнику), да прави циркус и затвара фабрике, али то неће донети нова радна места Босилеграду", рекла је Михајловићева на штанду СНС-а у Босилеграду. 

Михајловићева је позвала становнике Босилеграда да се не плаше Захаријева и његових људи и да га на изборима 24. априла скину са власти у тој општини.

"“Овде, такође, треба да се живи боље, али то није могуће док је Захаријев на власти. Пре је било 20.000 људи у Босилеграду, а сада свега 7.500. Па јел' то због Вучића или оних који су 15 година уназад владали Босилеградом”", истакла је Михајловићева.

Она је истакла да у Босилеграду нема ничега јер Захаријеву и његовим људима то одговара.

“"То раде јер нису сигурни у себе, то мора да стане. Оно што говори Захаријев је лаж"”, поручила је Михајловићева пред великим бројем окупљених грађана и симпатизера СНС-а.

Према њеним речима, ускоро ће бити запослено 250 људи у новом погону у Босилеграду захваљујући Влади Србије коју предводи Александар Вучић, а касније ће бити отворено још 100 нових радних места.

Михајловићева каже да би у Босилеград долазили инвеститори и да људи не би одатле одлазили да је власт у Босилеграду добра.

“"А не да се људима не дозвољава да уђу у Босилеград, као што се мени данас десило када сам улазила у Босилеград"”, навела је Михајловићева.

Потпредседник Извршног одбора СНС-а Драган Стевановић рекао је да на изборима грађани треба да ставе тачку на погубну, бахату и корумпирану власт у Босилеграду.

Он је истакао да, такође, није тачно да Босилеград тренутно нема нафту зато што постоји још једна пумпа, а да Захаријев намерно блокира пумпу да би Босилеград био затворен.

Кандидат СНС-а за председника општине Босилеград и за народног посланка Невенка Костадинова рекла је да је после више од 10 година неки високи функционер Владе дошао у Босилеград.

"“Град је остао без привреде, радних места и младих, а Захаријев је довео дотле да је у Босилеграду привилегија бити социјални случај и те људе користи као гласачку машину", каже Костадинова.

Михајовићева је пре обиласка штанда одржала састанак са чланицама Уније жена СНС-а у Босилеграду, на коме се упознала са бројним проблемима у тој општини.

Раније данас, Владимир Захаријев је зауставио колону возила на улазу у Босилеград где се налази пумпа, чија је приватизација спорна, и затражио од Зоране Михајловић, која је и потпредседница Владе, да обезбеди снабдевање нафтом за ту општину.

Михајловићева му је рекла да судске одлуке морају да се поштују и позвала га да престане са блокадом и да се повинује одлуци суда.

Она је позвала Захаријева, који је бивши члан ДСС-а, а сад има своју странку Природни покрет, да не блокира улаз у Босилеград и да не прави "гето" од тог места. 

"Немојте да се заклањате и нарушавате однос између Срба и Бугара, који је иначе добар", рекла је Михајловићева.

Зорана Михајловић је навела да ће се ситуација са приватизацијом пумпе решити, али да Захаријев мора да поштује законе и да се не меша у судске одлуке, зарад, како је рекла, политичке каријере.

Захаријев је министарки рекао да није имао намеру да блокира пут, али да је желео да разговара са њом као представницом Владе, и да је она могла да прође са својим сарадницима да је то желела.

Предузетник Стефан Костов купио је општинску пумпу на лицитацији, али му Општина Босилеград није дозволила да уђе у посед.

Након одлуке суда, пумпи је искључена струја и отежано је снадбевање горивом свих јавних служби у Босилеграду.

Захаријев се на моменте препирао са Михајловићевом, њој је упутио комплименте, али, рекао је, својим телом ће блокирати пут све док проблем не буде решен.

Из Кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић саопштено је да се њена данашња посета Сурдулици и Врању отказује.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво