РИК: Готово истоветан број бирача као 2014.

Број бирача на предстојећим изборима неће битно одступати од броја бирача из 2014. године, наводи у данашњем саопштењу РИК, који поводом информације Министарства државне управе и локалне самоуправе о тренутном броју бирача у бирачком списку указује на то да тај број не одговара броју бирача са правом гласа на изборима.

У саопштењу РИК-а, наиме, наводи да се мора имати у виду чињеница да се од НАТО агресије 1999. на територији Аутономне покрајине Косово и Метохија избори не спроводе у општинама у којима за то не постоје основни безбедносни услови (нпр. Ђаковица, Качаник, Глоговац, Дечане, Штимље, Сува Река и др), због чега бирачи из тих општина не улазе у укупан број бирача, како је то прописано упутствима Републичке изборне комисије и за изборе из 2014. године и за изборе који ће се одржати 24. априла ове године.

То значи да број бирача на предстојећим изборима неће битно одступати од броја бирача из 2014. године.

Републичка изборна комисија подсећа да, у складу са Упутством за спровођење избора расписаних за 24. април 2016. године, укупан број бирача објављује Републичка изборна комисија најкасније 10. априла 2016. године.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво