Повеља о сарадњи СРС-а и Словеначке националне странке

СРС и Словеначка национална странка потписали су повељу о партнерству и политичком савезу. Лидер радикала Војислав Шешеље очекује да РИК ускоро прогласи листу.

Председници Српске радикалне странке (СРС) и Словеначке националне странке, Војислав Шешељ и Змаго Јелинчич, потписали су повељу о стратешком партнерству и политичком савезу чије су кључне одредбе борба против ЕУ и НАТО интеграција.

Споразумом је предвиђено и да Словеначка национална странка подржава уједињење свих српских земаља у састав "Велике Србије", а да СРС подржава прикључење Словенији оних области на територији данашње Хрватске на којима становништво говори кајкавским дијалектом.

Упитан зашто Републичка изборна комисија (РИК) још није прогласила изборну листу СРС-а, Шешељ је на конференцији за новинаре рекао да је то последица грешке у вези података кандидата СРС-а из Косјерића.

"Очекујемо да РИК сваког момента прогласи нашу листу. У питању је била грешка у компјутерском систему у Косјерићу у вези са податком о нашем кандидату из тог места", рекао је Шешељ.

Поновио је да су постизборне коалиције могуће само са странкама које се противе уласку Србије у ЕУ, као и да ће се сутра појавити пред Вишим судом у својству окривљеног у вези са захтевом Хашког трибунала да буде изручен том суду.

"Оно што сам спремио за судију речи ћу вам сутра. Ја у сваком случају добровољно не идем у Хаг и каква год била судска одлука, на Влади је да да кончан суд", рекао је Шешељ.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво