Читај ми!

Напредњаци први предали листу РИК-у

Српска напредна странка предала је Републичкој изборној комисији листу кандидата за посланике за ванредне парламентарне изборе 24. априла, а носилац и први на листи је лидер напредњака Александар Вучић. Изборну кампању почињу у недељу митингом на централном градском тргу у Сремској Митровици.

Функционерка СНС-а Маја Гојковић поручила је да су ово веома важни избори јер грађани бирају у каквој ће Србији живети 2020.

На листи "Александар Вучић - Србија побеђује" (од 250 кандидата) за посланике републичког парламента, поред напредњака, налазе се и Социјалдемократска партија Србије, ПУПС, Нова Србија, Покрет социјалиста, Српски покрет обнове, Српска народна партија, Покрет снага Србије и Самостални ДСС.

Та листа ће бити и прва на гласачком листићу.

Предајући листу "Александар Вучић - Србија побеђује", са 31.444 потписа скупљених за мање од пет сати широм Србије, функционерка СНС Маја Гојковић рекла је новинарима да су предстојећи избори веома важни јер ће се грађани одлучивати да ли желе "у прошлост или пут модерне Србије који нуди СНС".

"Сваки пут кад смо желели да покажемо колико смо велики народ и држава, ми смо то успевали само онда кад смо сви играли заједно и кад смо били уједињени. Зато смо се и ми ујединили, да покажемо Србији да можемо да побеђујемо", рекла је Гојковић.

Поручила је да су предстојећи избори веома важни за Србију јер ће се грађани определити какву будућност желе.

"Имамо два пута, један је пут прошлости, оно што смо могли да видимо у недавним годинама кад је неко други владао земљом, пут тешке економије, лоших приватизација. Други је пут који нуди листа СНС, пут модерне Србија, која ће 2020. године бити уређена држава по европским стандардима", рекла је Гојковић.

Навела је да је влада на челу са Александром Вучићем довела до тога да су за две године побеђени рецесија и економске неприлике, те да је Србија постала повољно место за инвестиције, будући да је уложено 1,7 милијарди евра страних инвестиција.

"Само уједињени можемо да победимо све недаће које се налазе пред нама и да направимо успехе. Уједињени можемо Србију 2020. године да водимо ка Европи, а да истовремено будемо у добрим односима и са Русијом и са свим другим земљама света", рекла је Гојковић.

Истакла је да су избори 24. марта веома важни, јер на њима грађани морају одговорно да одлуче који пут желе и како Србија треба да изгледа 2020. године.

Истакла је и да је веома поносна што су многобројне личности из културног и јавног живота на листи "Александар Вучић - Србија побеђује", али није прецизирала ко се све налази на листи, наводећи да ће јавност то моћи да види кад листа буде проглашена.

Листу су, поред Маје Гојковић, предали потпредседник СНС Небојша Стефановић, лидери СДПС, НС, Покрета социјалиста, ПУПС-а и СНП Расим Љајић, Велимир Илић, Александар Вулин, Милан Кркобабић и Ненад Поповић.

Према Закону о избору народних посланика, РИК проглашава изборну листу најкасније у року од 24 часа од пријема изборне листе.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво