Читај ми!

Дачић: Изјаснити се о повратку породице Милошевић

После 14 година треба коначно да се зна да ли породица бившег председника СРЈ Слободана Милошевића може да се врати у Србију, каже лидер СПС Ивица Дачић. Треба да се зна да ли се они гоне, то је правно а не политичко питање, истиче Дачић.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је да "после 14 година треба коначно да се зна" да ли породица бившег председника СРЈ Слободана Милошевића може да се врати у Србију и истакао да то није политичко него правно питање.

Дачић је новинарима у Палати Србија рекао да је ред да се то питање реши, али да нико није имао политичке храбрости да се суочи с њим.

"Нисам с њима (породицом Милошевић) у добрим односима, не говорим да је то наш политички услов (повратак у Србију). Ако су криви, нека буду осуђени", рекао је председник СПС-а.

Дачић је истакао да је о том питању разговарао и са некадашњим председником Србије и ДС-а Борисом Тадићем 2008. године.

Према његовим речима, у решавању статуса породице Милошевић не види ништа спорно и треба одговорити на питање да ли неко сме да се врати у земљу, да ли се против неког води поступак, да ли има потерница и да ли ће бити хапшења.

"Неко треба да саопшти да ли се (Милошевићи) гоне. То су правна питања, не политичка, ова власт сигурно не прогони породицу Милошевић", рекао је лидер СПС-а.

Он је навео да је породица Милошевић разочарана односом Србије према Слободану Милошевићу и, не рачунајући његову супругу Мирјану Марковић, не желе да дођу у Србију јер сматрају да се држава некоректно понела према бившем председнику.

"Не тражимо аболицију, али после 14 година треба да се зна да ли је неко одговоран. То није у нашим рукама, то је у рукама правосуђа", рекао је Дачић.

Дачић уручио полицајцима кључеве станова

Премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић уручио је кључеве станова четворици полицајаца из Суботице, које ће закупљивати на одређено време.

Дачић је у Палати Србија рекао да ће МУП наставити акцију којом покушава да реши стамбене проблеме многих запослених у том министарству и оценио да се у последњих годину дана води искрени дијалог са синдикатима у МУП.

"Синдикати су легализовани и са њима се води дијалог. Има их много па је дијалог свакодневни", рекао је Дачић и додао да је важан договор о колективном уговору који истиче до краја године.

Говорећи о бризи за припаднике МУП, Дачић је навео да је први пут у последње две, три године, полицајцима исплаћен прековремени рад и рад на празник и да тај новац раније нису добијали због непрецизности Закона о полицији и његове неусклађености са другим законима.

Он је рекао да никада није спроведена одредба закона по којој полицајци имају од 30 до 50 одсто веће плате од других државних службеника и да се зато исплаћује месечно по 10.000 динара запосленима у МУП како не би подносили тужбе суду. 

Најавио је да ће основно питање којим ће се бавити у наредном периоду бити социјално-економски положај запослених у МУП, опремање јединица, боља организација у МУП која ће омогућити уштеде, као и решавање стамбеног питања.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво