Читај ми!

Двери: Запостављени смо у ТВ суочавањима

Представници Покрета "Двери" сматрају да су запостављени у телевизијским суочавањима у предизборној кампањи. У последња 24 сата на дебатама на три телевизије са националном фреквенцијм представници тог покрета нису били позвани, каже носилац листе "Двери" Бошко Обрадовић.

Покрет "Двери" сматра да је у телевизијским сучељавањима у предизборној кампањи запостављен што је у супротности са правилником Радиодифузне агенције и Законом о избору народних посланика, преноси Танјуг.

Носилац листе Бошко Обрадовић је на конференцији испред зграде РТС-а рекао да "Двери" желе да зауставе кршење изборних правила.

"У овом тренутку ми имамо неравноправни третман и дискриминацију не само у кампањи за Републику него и у београдској кампањи када се погледа како електронски медији са националном покривеношћу прате Двери. У том смислу наше главне примедбе су на РТС, Б92 и Прву које су нас у својим панелима потпуно искључиле, дискриминишући нас и поступајући незаконито", каже Обрадовић.

Истакао је да је то "невиђени скандал и кршење свих правилника РРА и Закона о избору народних посланика", оптуживши владајуће странке да стоје иза тога.

Обрадовић је нагласио да се "Двери" противе медијској цензури и медијском мраку у Србији и позвао надлежне да реагују.

Двери траже посматраче из Русије

На предизборној трибини у Јагодини, Бошко Обрадовић изјавио је да је следећи потез те странке позив званичницима Русије да пошаљу посматраче на републичке изборе у Србију 16. марта.

"То нам је гарант да ће избори и само бројање гласова бити регуларни и овога пута поштени", рекао је Обрадовић. 

"Инсистирамо са једне стрене на медијским условима, да се чују сви учесници на изборима, а грађани ће одлучити за кога ће гласати, а са друге стране да добијемо међународну подршку у виду руских посматрача који ће омогућити бројање гласова", објснио је Обрадовић.

Ако тако буде, а, како је навео Обрадовић, мора тако бити, Покрет "Двери" ће се за то борити.

"Ми смо потпуно уверени да се цензус не поставља као питање за Покрет Двери, пребацићемо га и идемо ка двоцифреном изборном резултату, и изнова ћемо бити највеће политичко изненађење на овим изборима", истакао је Обрадовић.

Он је додао и да је грађанима доста политичких странака које гледају последње 24 године. "Све су то излизани и потрошени политичари, прелетачи, они су рекли све што су имали, урадили су све што су могли, и ми упораво живимо и гледамо њихов крај", рекао је Обрадовић.

Време је за смену политичке генерације и, како је навео Обрадовић, долази једна нова млада генерација политичара.

"Све су то излизани и потрошени политичари, прелетачи, они су рекли све што су имали, урадили су све што су могли, и ми упораво живимо и гледамо њихов крај", рекао је Обрадовић.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво