Читај ми!

ДС: Изјава Маје Гојковић говор мржње

Речи Маје Гојковић да је председник ДС-а "коров" и "семе зла" представља говор мржње, саопштавају демократе. Такве речи представљају претњу онима који у Србији мисле другачије и који се усуде да дигну свој глас против тог режима, сматра ДС.

Демократска странка оценила је вечерас да изјава функционерке СНС Маје Гојковић на митингу у Новом Саду представља говор мржње, позив на линч и упућивање претњи председнику ДС-а Драгану Ђиласу.

Речи Маје Гојковић да је председник ДС-а "коров" и "семе зла" и позиви активистима СНС-а да га "сатру" тако да се "више никад не врати" биле би само простаклуци политичарке која, упркос непрекидним преласцима из једне странке у другу, не може да избаци дух и реторику Војислава Шешеља из себе, да се не ради о високој функционерки странке на власти која већ две године руши владавину права, демократију и гази институције ове земље, навео је ДС у саопштењу.

Како је наведено, када такве речи долазе од режима који је у досадашњим кампањама показао да активисти владајуће странке могу несметано и некажњено да пребијају активисте других странака у страначким просторијама, онда оне представљају претњу онима који у Србији мисле другачије и који се усуде да дигну свој глас против тог режима.

"Демократска странка позива све да се уједине против говора мржње који се данас чуо са митинга оних који већ деценијама искључиво шире мржњу, против позива на линч и против претњи лидеру једине странке која се усуђује да се супротстави Српској напредној странци", наводи се у саопштењу ДС-а.

Члан Председништва СНС-а Маја Гојковић рекла је вечерас да је Србија спремна за корените реформе и да је потребно да се искорени "семе зла", које персонификују Милорад Мишковић и Драган Ђилас.

Гојковићева је рекла да су људи као што су Мишковић и Ђилас, владајући нашим животима годинама, створили систем и слику Србије према том систему у којем је тешко да грађани са својих десет прстију прехране своју децу.

"Због тога је битно да то 'семе зла', које персонификују Мишковић и Ђилас, и сви тајкуни, буде искорењено, да не помисле да могу поново да се роде", поручила је Гојковић.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво