Читај ми!

РИК прогласио листу ЛДП-а

Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је вечерас изборну листу "Чедомир Јовановић - ЛДП, БДЗС, СДУ", која ће бити четврта на збирној изборној листи на ванредним парламентарним изборима 16. марта.

РИК прогласио листу "Чедомир Јовановић - ЛДП-БДЗС-СДУ" за ванредне парламентарне изборе који ће се одржати 16. марта.

Потпредседник ЛДП-а Бојан Ђурић најавио је да "кампању неће водити отварајући фронтове, као и да неће пристајати на ону врсту политичког блата коју покушавају да направе све друге странке у овом тренутку у Србији".

Он је истакао да ЛДП жели да у овој кампањи унесе позитивну енергију, да афирмише нове људе и да таквом динамичном кампањом дође до резултата који ће овој листи омогућити да буде одлучујућа листа после избора.

"Апсолутно најважнија ствар за Србију у овом тренутку је какво ће бити то јутро 17. марта. Да ли ће резултати ових избора, пре свега листе коју смо данас предали, омогућити нови оптимизам у Србији, нову позитивну енергију и нову могућност да ефикасно обавимо све послове који су годинама или деценијама одлагани", нагласио је Ђурић у саопштењу.

Ђурић је истакао да ће кампања коју ће водити бити врло динамична, позитивна, с циљем да се дође до сваког грађанина Србије.

"Ово је земља у којој је 800.000 незапослених, земља с огромним јавним дугом, великим проблемима заосталости, избегавања модернизације, земља која је на европском путу суочена с многим проблемима. Политичарима који се кандидују на овим изборима основни је задатак да те проблеме почну да решавају", рекао је Ђурић.

Како је истакао, то ће бити основни мото кампање, што је девиза свих сусрета с грађанима.

Јовановић: Уставна реформа предуслов за решавање проблема

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић рекао је да у Новом Саду да је уставна реформа предуслов за решавање кључних проблема у нашој земљи и заложио се за "другачије организовану Војводину у другачије организованој Србији".

Устав из 2006. године је "темељ овог погрешног система" и неће бити ништа од жеља и планова за решавање крупних економских проблема, изградњу инфраструктуре, унапређивање здравственог и пензионог система уколико Устав не буде промењен, рекао је лидер ЛДП-а на конференцији за новинаре.

Истичући велики значај предстојећих парламентарних избора у том погледу, Јовановић је нагласио да је 16. март велика шанса за Србију и Војводину и додао да је ЛДП довољно организована и спремна да је искористи.

"Шеснаести март треба да буде одговор на 2006-ту, као и на свих ових 25 пропуштених година", рекао је лидер ЛДП-а истичући да "нема ништа од европске Србије уколико је она изграђена на систему који је био производ договора Коштунице, Тадића и Шешеља у Хагу".

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво