Читај ми!

Прекид истраге против Строс Кана

После америчког тужилаштва, од истраге против бившег директора ММФ-а Доминика Строс Кана, одустало и француско тужилаштво.

Француско тужилаштво одустало је од истраге против бившег директора Међународног монетарног фонда Доминика Строс Кана, наводећи да постоји основ сумње да је он извршио сексуални напад на списатељицу Тристан Банон, али да је случај застарео да би се водио судски процес.

Тридесетдвогодишња Банонова тврдила је да је Строс Кан покушао да је силује 2003. године у стану у Паризу, али је тужилаштво саопштило да докази указују пре на сексуални насртај, него на покушај силовања, пренео је Френс Прес.

Некадашњи први човек Међународног монетарног фонда ухапшен је у Њујорку због оптужби за покушај силовања собарице Нафисату Дијало.

Апелациони суд у Њујорку саопштио је да случај нема законскх основа и Строс Кан је пуштен уз кауцију и стављен у кућни притвор.

Строс Кан је, у интервјуу француском каналу ТФ1 прошлог месеца, сусрет са собарицом хотела у Њујорку описао као свој "морални пад", али и рекао да није покушао да силује ни њу нити било коју другу жену.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво