Читај ми!

Освета на пакистански начин

Пакистан дозволио кинеским стручњацима да прегледају остатке америчког стелт хеликоптера, срушеног у акцији САД против Бин Ладена. Тензије две земље нарасле после те акције, коју је Исламабад назвао нарушавањем територијалног суверенитета.

Власти у Пакистану дозволиле стручњацима из Кине да прегледају олупину стелт хеликоптера, срушеног у акцији у којој је убијен лидер Ал Каиде Осама бин Ладен.

Према изјавама америчких званичника, пакистанска Обавештајна служба дозволиће кинеским стучњацима да фотографишу хеликоптер, посебно његове делове са стелт технологијом, која му омогућава да буде невидљив за радаре.

Америчке снаге које су учествовале у акцији против Бин Ладена покушале су да униште остатке хеликоптера, али је цео задњи део летелице остао практично неоштећен.

Пакистан има блиске односе са Кином и одмах после америчке акције наговестио је да ће омогућити кинеским стручњацима да прегледају и проуче олупину.

Амерички сенатор Џон Кери рекао је током посете Исламабаду, две седмице после акције против Бин Ладена, да је Пакистан обећао да олупину хеликоптера врати у САД.

Пакистан је оштро критиковао војну акцију САД на својој територији, називајући је кршењем суверенитета, што је додатно повећало тензије настале у јануару ове године, када су агенти ЦИА убили два пакистанска држављанина.

Исламабад је, такође, у више наврата протестовао због акција САД против екстремиста на северозападу земље, који контролишу племенске вође.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво