Салех поставља нове услове

После јучерашњег потписивања споразума о мирној транзицији власти, јеменској опозицији стигао захтев председника Салеха да се споразум потпише у председничкој палати и у присуству свих заинтересованих политичких страна и медија.

Јеменски председник Али Абдулах Салех затражио је од опозиције да заједно са њом потпише споразум о транзицији власти, али у председничкој палати и у присуству свих заинтересованих политичких страна.

"Потписивање иза затворених врата не може се признати", истакао је Салех. Тај потез јеменског председника могао би поново да закомпликује прилике у земљи, а неки аналитичари страхују да би сукоби могли бити обновљени.

Јеменска опозиција саопштила је да је синоћ потписала договор о транзицији који подразумева одлазак са власти председника Алија Абдулаха Салеха, а данас је било предвиђено да споразум потпише и Салех.

План споразума, у чијем су прављењу учествовали САД и ЕУ, подразумева формирање владе помирења коју би саставила опозиција, оставку Салеха у року од месец дана и одржавање председничких избора у следећа два месеца.

У замену за то, јеменски председник и његови блиски сарадници добиће имунитет.

Масовни протести против Алија Абдуалаха Салеха, који је на власти 33 године, почели су крајем јануара.

Према подацима агенције Франс прес, у насилном сузбијању демонстрација против јеменског режима до сада је погинуло 180 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво