Преживела девојчица се вратила оцу

Девојчица Бахија Бакари, једина која је преживела пад јеменског авиона пре два дана, вратила се данас свом оцу у Француску. Девојчица се опоравља и у добром је физичком стању.

Бахија Бакари, четрнаестогодишња девојчица, једина која је пре два дана преживела пад јеменског авиона у Индијски океан у близини Коморских острва, вратила се данас свом оцу у Француску, авионом француске владе и у пратњи француског секретара за сарадњу Алена Жоандеа.

"Повратак је тражио њен отац. Девојчица се опоравља и налази се у задовољавајућем физичком стању", рекао је главни доктор из коморске болнице у којој је девојчица била смештена.

Тинејџерка, која једва да уме да плива, више од 12 сати је плутала по узбурканом океану, држећи се за део олупине, пре него што су је угледали чланови спасилачког тима.

На телевизији је емитован снимак преживеле девојчице пре повратка у Француску, како лежи у лоше опремљеној соби интензивне неге болнице на Коморима, још увек несвесна да јој је мајка настрадала у несрећи.

Једина преживела путница има посекотине, модрице и фрактуру кључне кости, а болница нема одговарајућу опрему да би могла да утврди да ли је дошло до унутрашњих повреда.

Осим девојчице, није пронађен нико од 152 путника и члана посаде јеменског авиона "Ербас А310", који се у уторак срушио у Индијски океан.

Амерички и француски војни авиони настављају да претражују место несреће.

Локални спасилачки тимови претпостављају да су тела већине страдалих заробљена у потонулом авиону и да би напоре требало усмерити ка проналажењу олупине, за коју се верује да се налази на дубини од пола километра.

"Све нас наводи на закључак да су тела жртава унутра. За два дана нисмо нашли ниједан леш, неки већи остатак авиона или кофер да плута по води", изјавио је запослени у спасилачком центру Ибрахим Абдоуразак.

Узрок пада авиона још је непознат, а француски министар одбране је оповргао наводе да је пронађена црна кутија.

Ово је био други случај за месец дана да се авион "Ербаса" срушио у море.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво