Бразил прекинуо потрагу за жртвама "Ер Франсовог" авиона

Ратна морнарица и ваздухопловство Бразила прекинули су потрагу за жртвама и олупинама авиона француске авиокомпаније "Ер Франс", који се, са 228 путника, срушио 1. јуна у Атлантик.

Потрагу за жртвама и олупинама авиона француске авиокомпаније "Ер Франс", који се, са 228 путника, срушио 1. јуна у Атлантик прекинули су ратна морнарица и ваздухопловство Бразила.

Власти су успеле да пронађу 51 тело, као и 600 делова олупине авиона "ербас А330-200", који је летео од Риа де Жанеира за Париз.

"Већ је прошло девет дана од кад нисмо пронашли ниједно тело", рекао је у петак потпуковник бразилских ваздупловних снага Хенри Муњос.

Муњос је додао да је мала вероватноћа да војска пронађе тела жртава и олупине после толико дана од несреће.

Француски званичници нису наговестили да би могли да прекину потрагу, пренео је Ројтерс.

То је потврдила ратна морнарица Бразила која је саопштила да ће бродови француске морнарице остати у области у потрази за сигналима из црних кутија из авиона.

Узрок пада летелице још увек није познат и још нема трага црним кутијама из летелице које би могле да пруже виталне информације због чега је дошло да пада авиона.

Временске прилике и удаљеност од бразилске обале отежавали су вођење потраге и власти су у више наврата указале да ће бити тешко да се дође до црних кутија.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(четвртак, 02. јул 2009, 16:53) - anonymous [нерегистровани]

rts

Crna kutija je najbolje resenje.trebalo bi da je nadju,daj boze!

(недеља, 28. јун 2009, 07:10) - Mila Maric [нерегистровани]

rts

Boplno i tuzno.

(субота, 27. јун 2009, 19:38) - rade aleksic [нерегистровани]

rts

tuzno