Бразил прекинуо потрагу за жртвама "Ер Франсовог" авиона

Ратна морнарица и ваздухопловство Бразила прекинули су потрагу за жртвама и олупинама авиона француске авиокомпаније "Ер Франс", који се, са 228 путника, срушио 1. јуна у Атлантик.

Потрагу за жртвама и олупинама авиона француске авиокомпаније "Ер Франс", који се, са 228 путника, срушио 1. јуна у Атлантик прекинули су ратна морнарица и ваздухопловство Бразила.

Власти су успеле да пронађу 51 тело, као и 600 делова олупине авиона "ербас А330-200", који је летео од Риа де Жанеира за Париз.

"Већ је прошло девет дана од кад нисмо пронашли ниједно тело", рекао је у петак потпуковник бразилских ваздупловних снага Хенри Муњос.

Муњос је додао да је мала вероватноћа да војска пронађе тела жртава и олупине после толико дана од несреће.

Француски званичници нису наговестили да би могли да прекину потрагу, пренео је Ројтерс.

То је потврдила ратна морнарица Бразила која је саопштила да ће бродови француске морнарице остати у области у потрази за сигналима из црних кутија из авиона.

Узрок пада летелице још увек није познат и још нема трага црним кутијама из летелице које би могле да пруже виталне информације због чега је дошло да пада авиона.

Временске прилике и удаљеност од бразилске обале отежавали су вођење потраге и власти су у више наврата указале да ће бити тешко да се дође до црних кутија.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво