Пронађене црне кутије из "Ербасовог" авиона

Скоро годину дана после несреће "Ер франсовог" авиона, у коме је погинуло 228 путника и чланова посаде, пронађене црне кутије. Генерал Кристијан Батист каже да ће можда бити немогуће извлачење кутија из океана.

Црне кутије авиона француске компаније "Ер франс" који се прошле године срушио у Атлантик коначно су лоциране у зони пречника од пет километара, изјавио је један француски званичник.

Међутим, генерал Кристијан Батист је додао да ће можда бити немогуће извлачење кутија из океана.

"То не значи да ћемо извући 'црне кутије', јер више не дају сигнал, а налазе се на врло тешком терену", рекао је Батист.

У авионској несрећи "ербаса" који је летео на линији Рио де Жанеиро-Париз погинуло је свих 216 путника и 12 чланова посаде.

Узрок ове најтеже несреће у историји француског авиопревозника и после годину дана није познат, тако да би проналазак црних кутија са подацима лета и разговорима у кокпиту требало да помогне истражитељима да коначно разреше мистерију пада авиона.

Црне кутије су пронађене захваљујући сликама из прве фазе тражења олупине када су црне кутије још увек емитовале сигнал, међутим ове године је покренута нова потрага у којој су учествовали амерички и норвешки бродови са сонарним сондама и роботима.

Званичници су описали ову потрагу као "једну од најсложенијих операција икад забележених".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво