Пронађено укупно 41 тело из "ербаса"

Укупно прнонађено 41 тело путника "Ер Франсовог" авиона, који се пре девет дана срушио у Атлантик. Истражитељи се надају да ће на основу зуба и ДНК тестова моћи да утврде идентитет путника.

У Атлантском океану је до сада пронађено 41 тело путника, од укупно 228 путника и чланова посаде "Ер Франсовог" авиона, који се претпрошлог понедељка срушио након полетања из Рио де Жанеира за Париз.

Прва пронађена тела пребачена су хеликоптером на острва у бразилском архипелагу Фернандо де Нороња, који се налази на око 354 километара од бразилске обале, док ће касније бити пребачена у бразилски град Ресифе.

Истражитељи се надају да ће на основу зуба и ДНК тестова моћи да утврде идентитет путника, па су у том циљу од рођака путника из "Ер Франсовог" авиона узети узорци крви како би се овај процес убрзао.

Рониоци бразилске ратне морнарице су у понедељак пронашли део репа авиона, а до сада су пронађена и седишта из путничке кабине.

Тела и остаци авиона пронађени су на око хиљаду километара североисточно од острва Фернандо де Нороња.

Француска нуклеарна подморница на месту несреће почиње потрагу за црним кутијама "Ер Франсовог" авиона.

Подморница, којој се током дана приддружио брод Мистрал, претраживаће дно Атлантика на дубини од око 3000 метара, а рок трајање мисије није одређен, саопштено је из команде.

Француске власти се надају да ће снимци који се чувају у црним кутијама открити разлоге пада авиона, у коме је настрадало 228 путника и чланова посаде.

Црне кутије, које могу да издрже притисак до 6.000 метара дубине, направљене су тако да током месец дана емитују сигнал.

"Ер Франс" је пристао да промени најмање две сонде на авионима Ербаса А 330 и А340, које служе као индикатори за брзину. Ова мера је одређена под притиском пилота након катастрофе.

Аутоматске поруке послате из авиона указују да су сонде за одређивање брзине давале погрешне податке, што би могао да буде важан елемент трагедије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво