Предао се отмичар авиона

Наоружани отмичар који је отео авион компаније "Кенџет" на аеродрому на Јамајци, предао се полицији, након што је ослободио све путнике и чланове посаде које је неколико сати држао као таоце. Мотив отмице је највероватније пљачка. У авиону било 182 путника и чланова посаде. Отмичар захтевао да му се омогући одлазак на Кубу.

Наоружани отмичар који је отео авион компаније "Кенџет" на аеродрому на Јамајци предао се полицији, пошто је ослободио све таоце, јавила је агенција Ројтерс.

Отмичар је неколико сати држао као таоце путнике авиона канадске авио-компаније на међународном аеродрому у Монтего Беју на Јамајци.

Након пуштања више од 150 путника, задржао је шест чланова посаде као таоце и једног путника, кога је касније ослободио.

Користећи лажну идентификациону картицу отмичар је око 22.30 по локалном времену ушао у авион канадске авиокомпаније "Кенџет" који је требало да полети за Халифакс у Новој Шкотској.

Званичник канадске авиокомпаније саопштио је у Боингу 737 на лету 918 било укупно 182 путника и чланова посаде.

Званичници кажу да отмичар има око 20 година и да је "ментално нестабилан" не наводећи шта би то тачно требало да значи.

Са отмичарем су вођени разговори о ослобађању талаца. Министар информисања Јамајке Дерил Ваз потврдио је да је отмичар захтевао да му се омогући да оде на Кубу.

На аеродрому је био и отмичарев отац који је покушавао да помогне полицији да га наговори да ослободи преостале таоце.

Премијер Јамајке Брус Голдинг, такође, је учествовао у преговорима са отмичарем, а путницима је понудио сву неопходну помоћ.

Канадски премијер Стефан Харпер борави у једнодневној посети Јамајци где је дошао након самита америчких држава одржаног на карипском острву Тринидад и Тобаго.

Према свему судећи, мотив отмице авиона је пљачка. Наиме, Кристен Гослин, који се налазио у авиону, испричао је свом оцу у телефонском разговору да је отмичар од путника захтевао да му предају сав новац који имају. 

Међународни аеродром Сангстер у Монтего беју годишње користи више од милион људи и један је од најсавременијих на Карибима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво