Читај ми!

Род Стјуарт направио пометњу у директном ТВ програму, критиковао здравствени систем и конзервативце

Британски рок певач Род Стјуарт се потпуно неочекивано телефонски укључио у телевизијски информативни програм уживо и јавно, пред милионским аудиторијумом, осудио "смешно" стање здравственог система. Позвао је конзервативну владу да се повуче и уступи шансу опозиционој Лабуристичкој партији.

Директно телефонско укључење познатог музичара у емисију "Скај њуза" о кризи у британској Националној здравственој служби (НХС) заједно са другим грађанима којима је дата могућност да говоре у програму, изазвало је праву пометњу у јавности.

Род Стјуарт је рекао да за "све године живота никада није видео тако лоше стање", пренео је Ројтерс.

Државна здравствена служба, донедавно понос многих Британаца, под великим је притиском. Узрок су године релативно недовољног улагања и последице пандемије ковида, што је подстакло медицинске сестре и друго особље да уђу у штрајк.

"Мислим да би ова влада требало да се повуче и препусти прилику Лабуристичкој партији", рекао је 78-годишњи Стјуарт, напомињући да је он лично дуго био конзервативац.

Стјуарт је такође рекао да је "смешно" што се у среду пријавио у празну приватну клинику на здравствени преглед знајући да је било толико других пацијената који су "умирали јер немају могућност да се прегледају на скенеру".

Потом је понудио да плати 10 или 20 прегледа грађанима и изразио наду да ће други, који то могу да приуште, следити његов пример.

Недавна истраживања јавног мњења дала су лабуристима велику предност у односу на конзервативце, после годину дана у којима је странка сменила два премијера, а Британци се борили с кризом и трошковима живота.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво