Читај ми!

Британски војници ће можда морати да раде у јавним службама

Британска влада разматра опцију према којој би војска помогла јавним службама, укључујући и здравствени систем, ако дође до штрајка, рекао је челник владајуће Конзервативне партије Надим Захави.

Британија се већ суочава са протестима и штрајковима поштанских радника и индустријалаца у неколико сектора, а медицинске сестре и радници Хитне помоћи у Енглеској и Велсу најавили су да ће ступити у штрајк касније овог месеца, јер су незадовољни условима рада и платама.

Већ неколико пута влада је позивала раднике да се уздрже од штрајка, наводећи да због инфлације плате не могу да порасту, а чак и ако би их повећали, инфлација би додатно порасла.

"Наша порука синдикатима је да 'Ово није време за штрајк, ово је време да покушамо да преговарамо'. Али у одсуству тога, важно је за власт да има план за ванредну ситуацију", рекао је Надим Захави за Скај њуз. Као пример, навео је да војници могу да возе санитете.

Премијер Риши Сунак, који је на власти нешто више од месец дана, суочава се са гомилом проблема, који би могли да доведу и до рецесије.

Сандеј тајмс објавио је да би Сунак мога да укине право на штрајк у јавном сектору, укључујући здравствени и образовни систем и ватрогасце.

Наставници широм Шкотске штрајковали су први пут у готово четири деценије, након неуспеха у преговорима око плата, док наставно особље у Енглеској и Велсу гласа о томе да ли ће штрајковати.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво