Читај ми!

Ваздушни удари САД у Сирији, убијена тројица вођа ИД

Америчка војска саопштила је да у ваздушном нападу које су њене снаге извеле у сиријском селу на североистоку земље, које је под контролом Владе Сирије, убиле вођу Исламске државе. У одвојеном ваздушном нападу, навела је војска САД, убијена су још двојица.

Специјалне снаге САД извеле су у четвртак ваздушну операцију у Сирији, у подручју које је под контролом председника Башара eл Асада, а мета су били припадници Исламске државе, преноси Ројтерс.

Сиријска државна телевизија је на Телеграму објавила да специјалне снаге САД извеле операцију у селу Мулук Сарај у североисточној провинцији Хасаке.

Централна команда америчке војске, чије је седиште у Флориди, саопштила је да је мета Ракан Вахид eл Шамри, припадник Исламске државе, повезан са шверцом оружја и бораца, погинуо у операцију.

Извори су за Ројтерс рекли да је убијени човек био званичник Исламске државе коју траже САД.

"Ваздушно-десантна операција је била усмерена на кључног вођу ИД који је присутан у областима које контролише сиријска влада. Била је успешна", изјавио је један од неименованих безбедносних извора.

Навео је и да је убијени мушкарац је одговоран за координацију међу ћелијама ИД у тој области, преноси британска агенција.

"Ова операција има за циљ да прошири обим циљања чланова ове организације у различитим деловима Сирије", додао је извор.

Други извор је потврдио да је убијени човек био званичник ИД, те навео да су америчке снаге узеле његово тело са масом коју су повукли. 

"Нема цивилних жртава" 

У саопштењу америчка Централна команда за Блиски Исток наводи да током операције нема цивилних жртава, те да није било ни војних жртава САД-а.

Накнадно је саопштила и да су у одвојеном ваздушном нападу САД у Сирији убијена још двојица вођа Исламске државе. У другом нападу убијени су, како је навела, Абу-Хашум eл-Умави и још један виши члан групе.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво