Читај ми!

Маск остао без подршке две компаније за куповину Твитера

Милијардер Илон Маск и компанија "Твитер" могли би да постигну договор о окончању парнице наредних дана, што ће омогућити најбогатијем човеку на свету да купи ту компанију за 44 милијарде долара. У међувремену, две компаније, "Аполо" и "Сикст стрит", које су биле заинтересоване да учествују у финансирању Маскове куповине "Твитера" одустале од тога.

Илон Маск, који је и директор компаније "Тесла", предложио је "Твитеру" да, уколико та компанија прекине спор са њим, пристане на услове из споразума који је постигнут у априлу – да купи компанију за 54,20 долара по акцији.

У покушајима да окончају парницу, две стране су се договориле да Масково сведочење на припремном рочишту пред судом у Делаверу, које је требало да се обави данас, буде одложено, али да се преговори о завршетку парнице настављају, навео је Ројтерсов извор.

Из суда су саопштили да нису примили никакве захтеве ни од једне стране и да се припремају за суђење која је заказано за 17. октобар.

"Твитеров" правни тим и Маскови адвокати су обавестили судију о својим намерама да покушају да превазиђу међусобно неповерење и пронађу процес за закључење продаје.

Ројтерс, позивајући се на изворе, наводи и да су две компаније, "Аполо" и "Сикст стрит", које су биле заинтересоване да учествују у финансирању Маскове куповине "Твитера" одустале од тога.

Након најаве у уторак да ће Илон Маск наставити са преузимањем "Твитера", обустављено је трговање акцијама ове друштвене мреже.

Неколико недеља касније он је одустао од договора, наводећи да је забринут да је број ботова на платформи већи него што је Твитер тврдио.

"Твитер" је негирао оптужбе и тужио Маска како би га приморао да се договор реализује, након чега је дошло и до наглог пада вредности акције Маскове компаније "Тесла".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво