Читај ми!

Масовна пуцњава у вртићу у Тајланду – 38 мртвих, нападач ножем убио децу

Најмање 38 особа убијено је у масовној пуцњави у вртићу на североистоку Тајланда. Нападач, бивши полицајац, убио је и своју супругу и дете, а потом извршио самоубиство.

Најмање 22 детета убијена су у масовној пуцњави у вртићу у Тајланду. Нападач је убио и своју супругу и дете, а потом извршио самоубиство. 

Тајландска влада је саопштила да се пуцњава догодила у вртићу у Нонг Буа Лампуу, на североистоку земље, као и да је поред ватреног оружја нападач имао и нож. Међу убијенима има и деце старе свега две године.

Нападач је идентификован као Пања Камраб, бивши полицајац који је прошле године добио отказ због умешаности у трговину метамфетамином.

Он је јутрос присуствовао саслушању на суду, а према наводима полиције, био је изнервиран што није могао да пронађе своје дете у вртићу када стигао. Онда је отишао, пуцао у пролазнике, налетео возилом на њих, отишао кући и убио своју жену и дете.

Полиција је навела и да је легално поседовао оружје, као и да је приликом убиства деце углавном користио нож. 

Једна сведокиња пуцњаве рекла је да је у вртићу у тренутку напада било око тридесеторо деце, што је мање него иначе због обилних падавина које су спречиле људе да напусте своје домове.

"Нападач је дошао отприлике у време ручка и прво погодио из ватреног оружја четворо или петоро запослених у вртићу", рекла је она наводећи да је међу убијенима у првом налету била и жена која је била у осмом месецу трудноће.

Људи су, каже, у првом тренутку мислили да је ватромет. Након тога, нападач је упао у закључану просторију у којој су деца спавала и убио их ножем, рекла је она за Ројтерс.

Масовне пуцњаве су реткост у Тајланду, иако према статистичким подацима, велики број грађана поседује ватрено оружје.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво