Читај ми!

Нови случај колере на Хаитију, страх од разбуктавања епидемије

На Хаитију је потврђен један случај колере, а испитује се још неколико сумњивих случајева, саопштило је Министарство здравља те земље.

Министарство здравља Хаитија саопштило је да је један случај колере потврђен у области Порт-о-Пренса и да има сумњивих случајева у граду Сит Солеј изван престонице.

Грађанима је упућен позив да предузму санитарне мере као што су прање руку и конзумирање чисте воде за пиће како би избегли заразу.

Разбуктавање епидемије колере био би разоран за Хаити, где је привредна активност заустављена прошлог месеца због блокаде банде која је спречила дистрибуцију горива, што је довело до несташице која је затворила предузећа и многе болнице.

Нови случај колере откривен је две године након што се карипска земља опоравила од епидемије те болести, за чије избијање су окривљене мировне снаге Уједињених нација које су послате на Хаити.

Уједињене нације су се 2016. извиниле због избијања епидемије, не преузимајући одговорност.

Независно веће које је именовао тадашњи генерални секретар УН Бан Ки Мун објавило је извештај из 2011. који није коначно утврдио како је колера унета на Хаити.

Чланови панела су 2013. независно објавили чланак у којем су закључили да је особље повезано са мировном мисијом УН "највероватнији извор".

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво