Читај ми!

Ураган Ијан изазвао поплаве на Флориди, два милиона људи без струје

Ураган Иjан који је на свом врхунцу достигао статус олује четврте категорије, изазвао је поплаве и олујне ударе на Флориди, а два милиона људи остало је без струје. Ураган је затим ослабио и сада се као олуја прве категорије креће ка унутрашњости. Засад нема података о евентуалним жртвама.

Ураган Иjан ударио је дуж југозападне обале Флориде као снажна олуја четврте категорије, при чему је ветар достигао брзину од чак 241 километар на час. Два милиона потрошача остало је без струје због обарања далековода.

Више од два и по милиона становника Флориде добило је наредбу или упозорење за евакуацију.

Отказани су сви летови са Међународног аеродрома Џексонвил, а до отказивања летова дошло је и на Међународном аеродрому Орландо и Тампа.

Гувернер Флориде Рон де Сантис упозорио је све који се налазе на путу олује да их чека неколико "гадних, гадних" дана, као и да је олуја донела највеће поплаве које је југозападна обала Флориде икада видела.

Амерички медији објавили су драматичне снимке на којима се виде возила, готово до врха поплављена у гаражи, при чему неки покушавају да кроз воду напусте паркинг.

Америчка гранична патрола трага за 20 миграната који су нестали након што је њихов брод потонуо током олује. Троје је спасено, а четворо је допливало до обале.

Гувернери америчких држава Јужне Каролине, Северне Каролине, Џорџије и Вирџиније превентивно су прогласили ванредно стање. Ураган Ијан је, у међувремену, ослабио и сада имам статус олује првог степена. Очекује се да ће током викенда донети више поплавних киша. 

Ураган је у уторак прошао кроз Кубу, убивши две особе и оштетивши електричну мрежу у земљи.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво