Читај ми!

Болсонаров шок у Лондону: Погледајте цену горива

Председник Бразила Жаир Болсонаро застао је током посете Лондону, где је присуствовао сахрани краљице Елизабете Друге, на бензинској станици и снимио видео којим је, како преносе британски медији, показао да је шокиран ценом бензина.

Жаир Болсонаро је стајао на "Шеловој" станици на лондонском Бејсвотер Роуду и показивао на цену безоловног на електронском знаку.

Рекао је да је цена од 1,619 фунти по литру "практично двоструко већа од просека многих бразилских држава" и тврдио да је гориво у његовој земљи међу најјефтинијим на свету.

Видео је објављен ноћ пре краљичине сахране. Корисници друштвених мрежа критиковали су бразилског председника тврдећи да није фер поредити цене горива у Бразилу и Британији, јер је минимална плата у Бразилу много пута нижа од оне у Великој Британији.

Гориво је у Британији последњих месеци појефтинило, када је цена са две фунте цена пала на 1,6. 

Британски медији наводе да бразилски председник говори о цени горива у тренутку док покушава да избегне да буде поражен на председничким изборима следећег месеца.

Бивши лидер Луиз Инасио Лула да Силва води са 47 одсто у односу на Болсонарових 31 одсто, према анкети ИПЕЦ-а објављеној у понедељак, наводи Скај њуз.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво