Читај ми!

Национални минут ћутања, краљ Чарлс приредио пријем уочи сахране краљице Елизабете II

Kраљ Чарлс Трећи приредио је пријем у Бакингемској палати за светске лидере уочи сутрашње сахране британске краљице Елизабете Друге. Одржан национални минут ћутања. Биг Бен "затаио", најављује се истрага.

Председници, премијери и чланови краљевске породице из целог света окупили су се као гости британског монарха, пренео је Гардијан.

Позвано је око 200 до 250 лидера, од којих је већина довела своје супруге, укључујући председника САД Џозефа Бајдена, који је дошао са супругом Џил и председника Француске Емануела Макрона коме се придружила његова супруга Брижит.

Међу званицма су били и председник Ирске Мајкл Д. Хигинс, премијерка Велике Британије Лиз Трас, премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн и канадски премијер Џастин Трудо, наводи Би-Би-Си.

Сахрана британске краљице Елизабете биће одржана сутра у присуству више од 500 званичника.

Национални минут ћутања, Биг Бен "затаио"

Тачно у 20 часова по локланом времену у Великој Британији је одржан национални минут ћутања у знак сећања на краљицу Елизабету Дугу.

Скај њуз јавља да се највећа сат-кула на свету са звоником, лондонски Биг Бен, није, како је планирано, означио почетак минута ћутања и потом и његов крај.

Портпарол биртанског парламента рекао је да ће се у вези са тим спровести истрага и да се сигуран да се то током сахране неће поновити. 

Биг Бен би требало да звони и током сахране краљице у интервалима од једног минута док државна погребна поворка буде полазила из Вестминстерске опатије.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво