Читај ми!

СЗО прати случајеве "мистериозне болести плућа" у Аргентини

Светска здравствена организација (СЗО) прати неколико случајева упале плућа непознатог порекла у Аргентини, где су до сада регистрована три смртна случаја.

Десет случајева доводи се у везу са приватном клиником у граду Сан Мигел де Тукуман на северозападу Аргентине, саопштила је Панамеричка здравствена организација, регионална канцеларија СЗО.

Сви тестови на познате респираторне вирусе и друге виралне, бакетријске и гљивичне агенсе су негативни, а надлежни одбацују могућност ковида 19, наводи се у саопштењу.

Биолошки узорци су послати аргентинској Националној управи за лабораторије и здравствене институте на додатно тестирање, које ће укључивати анализу на присуство токсина. 

Стручњак за заразне плућне болести са Универзитета у Минесоти Мајкл Остерхом сматра да би узрок болести могло да буде нешто што су пацијенти удахнули, пошто су плућа оболелих у великој мери захваћена инфекцијом.

Према његовим речима, "мистериозне болести" понекад се догоде, и најчешће се објашњавају локалним узроцима који углавном немају пандемијске импликације.

Додао је да очекује прецизније информације од аргентинских здравствених званичника у наредних пет до седам дана. 

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво