Читај ми!

Американци Чесима поклањају осам војних хеликоптера

Америчка амбасада у Прагу потврдила је да ће Сједињене Државе Чешкој поклонити осам војних хеликоптера "бел". У чешком Министарству одбране наводе да САД на тај начин одају признање помоћи коју је Праг упутио Украјини. Чешка, иначе, покушава да убрза модернизацију своје војне опреме која углавном датира из совјетске ере.

Из амбасаде САД је саопштено да "са задовољством потврђују трансфер шест хеликоптера АХ-1З и два УХ-1Y.

Хеликоптери се испоручују уз 12 раније наручених и биће бесплатни, осим трошкова трансфера и надоградње, а летелице треба да стигну 2023, објавила је амбасада на Твитеру.

Чешка министарка одбране Јана Чернохова саопштила је, у коментару на ову најаву, да се показало да су се "јасни и непоколебљиви ставови земље од почетка руске инвазије на Украјину исплатили", известио је лист Хосподаржске новини.

"Не само да смо стекли поштовање наших савезника због напора да помогнемо Украјини већ смо добили и њихову подршку у модернизацији наше војске", нагласила је чешка министарка.

Чешка настоји да убрза модернизацију своје војске после опреме из совјетског периода, укључујући и хеликоптерску флоту, а донирала је вишак оружја Украјини.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво