Читај ми!

Илон Маск и куповина Манчестер јунајтеда, игра с ђаволовим репом

Власник "Тесле" Илон Маск подгрејао је дебату о куповини Манчестер јунајтеда тврдњом на Твитеру да купује клуб из Премијер лиге. Ипак, Маск је касније демантовао да купује "Црвене ђаволе".

Манчестер јунајтед је на дну табеле након пораза од 4:0 у гостима од Брентфорда, а твит Илона Маска пружио је наду навијачима који желе да виде леђа садашњим власницима, породици Глејзер са Флориде.

"Да се разумемо, подржавам леву половину Републиканске странке и десну половину Демократске странке! Такође, купујем Манчестер јунајтед, нема на чему", написао је Маск на Твитеру.

Остаје да се види да ли је Маск озбиљан купац. Према Гардијану, куповина "Црвених ђавола" из Манчестера коштала би га око две милијарде долара.

Маск је нешто касније навео да се шали и да не планира да купи ни Манчестер јунајтед, нити било који други тим.

"Мада, да је у питању било који тим, то би био Манчестер јунајтед. Они су ми били омиљени када сам био клинац", написао је Маск.

Недавни проблеми за клуб довели су до појачаних протеста навијача против Глејзера, који су 2005. године купили клуб за 790 милиона фунти (955,51 милиона долара).

Покрет против Глејзера добио је на замаху прошле године након што је Јунајтед био умешан у неуспели покушај да се формира отцепљена европска Супер лига.

Многи су брзо истакли да је Маск обећао и да ће купити Твитер за 44 милијарде долара пре него што је договор пропао, а такође се хвалио колонизацијом Марса и повећањем наталитета на Земљи.

Навијачи су одговорили мешавином збуњености и оптимизма с обзиром на позицију клуба на табели.

Манчестер јунајтед није одмах одговорио на захтев за коментар.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво