Читај ми!

Ватрена одмазда у Мексику – због хапшења лидера, чланови картела палили продавнице и аутомобиле

Припадници картела су због хапшења њиховог лидера запалили десетине возила и поједине локале и блокирали путеве у мексичким државама Халиско и Гуанахуато. Према извештајима, један члан картела је погинуо, а најмање пет их је ухапшено.

Ватрена одмазда картела широм мексичких савезних држава Халиско и Гуанахуато због хапшења лидера картела "Халиско нуева хенерасион" након акције војске, преноси Паис.

Председник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор је на данашњој конференцији за медије рекао да је у акцији војске у уторак увече ухапшен лидер картела Рикардо Руиз Веласко, што је изазвало револт код чланова картела који су запалили десетине возила и локала у савезној држави Халиско, а блокирали су и поједине путне правце.

Нешто касније, у држави Гуанахуато, припадници картела су запалили најмање 25 продавница трговачког ланца "Оксо", апотеке и мање локале, а палили су и таксије и приватна возила која су се нашла у близини великих саобраћајница.

Према извештају локалних власти Гуанахуата, највише инцидената било је у граду Ирапуато, у којем је осим десетине продавница, запаљена и бензинска станица.

Према извештајима, у инцидентима је један члан картела погинуо, а најмање пет их је ухапшено. 

Председник Лопез Обрадор је, током обраћања, становницима градова у којима су се инциденти догодили гарантовао безбедност.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво