Читај ми!

Пeторо Палестинаца повређено током рације израелске војске; заседао Савет безбедности УН

Најмање петоро Палестинаца је повређено током размене ватре са припадницима Израелских одбрамбених снага, које су у граду Наблусу, на Западној обали, извршиле рацију у кући мушкарца за којим трагају. У исто време, Савет безбедности Уједињених нација одржао је хитан састанак, како би размотрио ситуацију у Појасу Газе.

Припадници Израелских одбрамбених снага ушли су јутрос на подручје града Наблуса како би извршили рацију у кући мушкарца за којим трагају, а за којег се наводи да је Ибрахим Наблуси.

Према извештајима палестинских медија, најмање петоро Палестинаца је повређено током размене ватре приликом рације и покушаја хапшења, а један од повређених је у тешком стању.

Операција је још у току, а израелски медији преносе наводе о јакој пуцњави у тој области.

Тражени Наблуси је шеф групе "Бригада мученика Ал Аксе", која служи као војно крило Фатаха на Западној обали.

Савет безбедности УН одржао хитан састанак

Савет безбедности Уједињених нација одржао је у понедељак хитан састанак, како би размотрио ситуацију у Појасу Газе, а неколико чланица је изразило забринутост због крхког примирја између Израела и палестинског Исламског џихада.

У обраћању путем видео-везе на почетку састанка, изасланик Уједињених нација (УН) за Блиски исток Тор Венесланд нагласио је да ће наставак непријатељстава имати "поражавајуће" последице.

"Примирје је крхко. Свако обнављање непријатељстава имаће само разорне последице по Палестинце и Израелце и учиниће да било какав политички напредак у кључним питањима буде недостижан", истакао је Венесланд.

Прекид ватре између Израела и палестинског Исламског џихада званично је почео у недељу у 22.30 (23.30 по локалном времену), након неколико дана сукоба и међусобног ракетирања током којег је близу 1.000 ракета испаљено из Појаса Газе ка Израелу.

Двадесет минута након што је званично почео прекид ватре, ракете су поново полетеле ка Израелу, али се примирје поштује од раних јутарњих сати у понедељак.

Израел је операцију "Зора" почео у петак са циљем да гађа палестинску радикалну групу Исламски џихад у Гази, на шта су палестински милитанти одговорили испаљивањем ракета у знак одмазде.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво