Читај ми!

Хиљаде беже од пожара у Калифорнији, ватра прети Националном парку Јосемити

Хиљаде евакуисано због шумског пожара у близини Националног парка Јосемити пошто је гувернер Калифорније Гавин Њусом прогласио ванредно стање. У округу Марипоса док се ватрогасци боре да обуздају пожар, а испоруке електричне енергије за више од 2.000 приватних и пословних објеката су прекинуте.

Данијел Патерсон, портпарол Националне шуме Сијера наводи да је наредба за евакуацију ступила на снагу за више од 6.000 људи који живе у кругу од неколико миља у овом слабо насељеном, руралном подручју, и указао да је на терену више од 400 ватрогасаца, заједно са хеликоптерима, другим авионима и булдожерима.

"Више од 400 ватрогасаца, уз помоћ хеликоптера, авиона и булдожера, борило се са пожаром у овој руралној области у подножју Сијера Неваде", изјавио је Сијера и указао да експлозивно понашање ватрене стихије представља изазов за ватрогасце.

Додао је да је до тог тренутка ватра уништила 10 стамбених и пословних зграда, оштетила још пет и угрозила око 2.000 објеката.

Због пожара су затворене бројне саобраћајнице, укључујући и аутопут 140 између Карстенс Роуда и Олред Роуда, један од главних путева у Јосемитима.

"Екстремно топло време, ниска влажност ваздуха и сува вегетација девастирана највећом сушом у последњих неколико деценија погодовали су избијању пожара", рекао је Патерсон.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво